2018-06-17-Galavecer-sampionov-EUHL - UMB HOCKEY

Prejsť na obsah
2017-2018
17.06.2018 l Barbora Plešavská
GALAVEČER ŠAMPIÓNOV EUHL


Prešlo už pár dní od daného večera, počas ktorých sme si nechali uležať neutíchajúce emócie, aby sme ich vám, našim čitateľom, mohli ponúknuť v podobe slov. Hovoríme o udalosti, ktorá sa konala 31.5 (štvrtok) v aule Ekonomickej fakulty Univerzity Mateja Bela. Bola to udalosť, ktorá sa len tak nevidí, ktorá priniesla všetkým zúčastneným pocity, o ktorých sa v týchto dňoch všade rozpráva. Bola to udalosť, ktorú sú schopní zorganizovať iba ľudia s obrovským srdcom a obrovskou láskou v ňom. Dámy a páni, drahí čitatelia, dovoľte mi predstaviť vám článok z toho najúžasnejšieho, najprofesionálnejšieho a najnezabudnuteľnejšieho večera – Galavečera UMB Hockey Teamu Banská Bystrica.

Galavečer UMB Hockey Teamu sa niesol tak ako aj minulý rok, v znamení zápasu ľadového hokeja a bol teda rozdelený na tri tretiny. Hneď na úvod prvej tretiny nám ako úvodne buly odznela hymna Slovenskej republiky v podaní Jozefa Maka a Dušana Šima, ktorých uviedol moderátor večera Marek Polomský. Nasledovalo predstavenie orchestra v podaní žiakov Základnej Umeleckej školy Sliač, ktorí sprevádzali celý priebeh galavečera. Úvodnú reč si neskôr vychutnal rektor Univerzity Mateja Bela doc. Ing. Vladimír Hiadlovský PhD., ktorý vo svojom príhovore odovzdával ďakovné slová všetkým zúčastneným od partnerov, cez realizačný tím až po hráčov či vedenie tímu. Naše vedenie UMB Hockey Teamu nazval zaužívaným pojmom „traja králi“. Hovoríme o trojici úžasných ľudí a to – generálny manažér tímu Milan Kysel, asistent trénera Marek Janík a v neposlednej rade hlavný tréner a športový riaditeľ Lukáš Opáth. Po príhovore pána rektora dostal slovo aj Jaroslav Straka – prezident EUHA (Európskej Univerzitnej Hokejovej Asociácie). V tomto príhovore, ktorý sa delil na dva príbehy, sa zúčastnení dozvedeli, ako vlastne vznikla myšlienka, že Univerzita Mateja Bela bude mať svoj vlastný hokejový tím. Túto spomienku podal prezident EUHA  s humorom, zároveň pochválil vedenie tímu za ich profesionalitu a taktiež ich označil za vzor pre všetky tímy Európskej Univerzitnej Hokejovej Ligy EUHL. Po tomto príhovore sa na pódium dostavili traja králi, ktorí postupne jeden po druhom zhodnotili uplynulú sezónu 2017/2018, čo si môžete podrobnejšie pozrieť aj vo zverejnenom live streame o ktorý sa počas galavečera postaral ECO TV Stream (nájdete na facebooku). Po zhodnotení sezóny privítal moderátor na pódiu Adama Šoltésa, bývalého študenta akadémie umení na fakulte dramatických umení. Počas tohto štúdia sa zameriaval na filmovú dokumentárnu tvorbu. Aktuálne dokončuje svoje štúdium na Univerzite Tomáše Bati v Zlíne na fakulte multimediálnych komunikácii, kde študuje filmovú réžiu. Z uvedených faktov už môžete aj sami vyčítať, že tento mladý a talentovaný muž bol autorom trojdielového seriálu ZLATÉ ZLATO, ktorého prvá časť bola prezentovaná publiku v závere prvej tretiny.

V úvode druhej tretiny prebiehalo oceňovanie realizačného tímu, a teda všetkých ľudí, ktorí sa nejakým spôsobom podieľajú na chode tohto hokejového tímu. Každý ocenený (medzi ktorými som si svoju chvíľku slávy užila aj ja), získal veľkú pamätnú medailu, ktorej fotografiu vám ponúkame nižšie v článku. Po tomto oceňovaní tradične prebehol aj DRAFT, no tento krát išlo iba o jedného hráča – Adama Haščiča, ktorý v minulých sezónach reprezentoval hokejový tím EUHL Gladiators Trenčín. Nasledovalo oceňovanie všetkých hráčov UMB Hockey Teamu, ktorí ako darček dostali luxusný prsteň s logom svojho tímu (foto taktiež ponúkame nižšie v článku). Keď sa naši majstri opäť usádzali, na pódiu si moderátor nechal dvoch hráčov tímu – Martina Indrycha a Filipa Adamčíka. Martin Indrych, kapitán UMB Hockey Teamu, povedal pár slov o pocitoch z víťazstva. Nakoľko minulý rok uvažoval o ukončení pôsobenia v tomto tíme, a predsa sa rozhodol na jeden rok ešte zostať, opísal to slovami ,,vravel som si že: vrátim sa, vyhráme to a potom už môžem v kľude odísť.“ V tomto vtipnom príhovore pokračoval aj Filip Adamčík, ktorý bol autorom finálneho a rozhodujúceho gólu vo finále play-off a ten sa vyjadril nasledovne: ,,Keby som vedel že ma toto čaká, tak by som si vystrelil radšej niekde do rohu.“ Po skutočne vtipnom a zároveň aj dojímavom príhovore oboch hráčov nasledovalo video, v ktorom boli zostrihy z hokejovej kariéry pod UMB Hockey Teamom hráčov, ktorí sa po tejto sezóne lúčia s Univerzitou Mateja Bela a teda aj so svojou hokejovou rodinou. Hovoríme o hráčoch – Martin Indrych, Ivan Janečko, Radovan Juraštík, Peter Kováčik a Matej Majling, ktorích rodičia boli pozvaní na pódium, aby si prevzali darčeky ako prejav úcty a poďakovania. Po ukončení tejto časti prišlo prekvapenie galavečera a to najprv gratulácia manažérovi UMB Hockey Teamu Milanovi Kyseľovi, ktorému sa narodil syn Jakub a nasledovne aj poďakovanie rodičom našich troch kráľov. V závere druhej tretiny sa premietala druhá časť seriálu Zlaté Zlato.

Veľká časť tretej tretiny patrila poďakovaniam partnerom, ktorí si postupne vyzdvihli na pódiu aj svoje ocenenia. Po ďakovných slovách prišlo na rad to najväčšie ocenenie a to pre jeden z najveľkolepejších tímov Slovenska – pre tím SVETIELKA NÁDEJE. Vedenie Univerzity podpísalo s týmto združením zmluvu a UMB Hockey Team im zároveň odovzdal šek v hodnote 1.625,- EUR. Táto suma vznikla na základe dražby špeciálnej edície dresov a  dohody a to tak, že za každý gól prispeli sumou 1€ a za každý vyhratý zápas sumou 5€. Nasledovala tretia časť seriálu ZLATÉ ZLATO v ktorom si publikum zaspomínalo na napínavé momenty posledných zápasov finále play-off. Zároveň v ňom publikum videlo skutočne zaujímavý monológ trénera Lukáša Opátha, ktorý viedol v šatni pred hráčmi po prvej nevydarenej tretine v podstate rozhodujúceho zápasu finále play-off. Nazvali sme to monológom, nakoľko ani jeden z hráčov nemal odvahu čo i len zdvihnúť zrak, nie to ešte vysloviť svoje alibi. Publikum počas tejto tretej časti niekoľko krát venovalo UMB Hockey Teamu aplauz, či už na základe danej scény v šatni, alebo posledných momentov v závere zápasu, ktorý nakoniec zaklincoval Adamčík svojim gólom. Pri záverečných titulkách sme mali možnosť zažiť v aule dojímavé standingovation, ktoré nechcelo utíchnuť. Tento skutočne dojímavý moment, kedy všetci zúčastnení akoby opäť pocítili ten pocit víťazstva sa vryl každému pod kožu. Po ukončení oficiálnej časti galavečera vychádzali pozvaní z auly s obrovskými úsmevmi na tvárach, a poniektorým sa zablesla v očiach slza dojatia. Galavečer tak pokračoval rautom, ktorý bol dostupný pre hostí aj počas prestávok medzi jednotlivými tretinami. Hostia boli vyzvaní, aby vyšli pred budovu auly, kde sa mali možnosť občerstviť, a v tom momente prišlo úžasné prekvapenie večera. V pozadí odznelo komentovanie moderátorov TV ESO pred rozhodujúcou strelou Adamčíka na poslednom finálovom zápase a vzápätí nato sa na už nočnej oblohe spustil veľkolepý ohňostroj.

Na pocity z galavečera sme sa opýtali aj vedenia UMB Hockey Teamu, či niektorých hostí:

„Úvodom by som rád vyslovil obdiv, uznanie a úprimné poďakovanie všetkým organizátorom skvelého a vysoko profesionálne zorganizovaného podujatia. Počas celého slávnostného galavečera sa ma zmocňovali veľmi silné emócie hrdosti a vďaky za to, čo všetko za tých pár rokov s UMB hokejom dokázali tí, ktorí ho založili, tvoria a rozvíjajú. Hrdo sa hlásiť a reprezentovať UMB cez ušľachtilú myšlienku univerzitného športu je skvelá vec. Oceňujem ako precízne a premyslene náš hokejový tím promuje meno našej univerzity. Sila univerzitného ducha a integrujúcej myšlienky celého projektu je najviac zhmotnená v okamihu, keď počujem hlasno skandovať „UMB“. To je okamih, ktorý vo mne vždy vyvolá zimomriavky na tele a hrnie slzy do očí. ĎAKUJEM chalani!“ (Doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD. – rektor Univerzity Mateja Bela).

„Prípravy na GALAVEČER boli dlhé a náročné keďže bolo čo oslavovať. Oproti minulému roku sme opäť chceli pripraviť niečo špeciálne. Celý večer sa niesol v duchu ďakovania rôznym skupinám ľudí. Atmosféra bola neuveriteľná. Som veľmi rád, že sa nám podarilo pripraviť niečo na slovenské pomery výnimočné. Na túto sezónu a GALAVEČER budem dlho spomínať. Už teraz sa teším na novú sezónu.“ (Milan Kyseľ – generálny manažér UMB Hockey Teamu)

„Celý galavečer sa niesol v krásnom a veľkolepom štýle, tak ako sme si to naplánovali.  Chceli sme opäť ukázať priateľom, rodičom, partnerom, podporovateľom, učitelom, vedeniu univerzity a mesta ako si vážime ich podporu. Po prvý krat v histórií EUHL sme odovzdali našim hráčom / majstrovské prstene. Realizačnému tímu a ďalším partnerom sme odovzdali edíciu medaily, vyrobené len na túto príležitosť. Predstavili sme 3-dielny serial Zlaté Zlato o našej majstrovskej sezóne, ktorý v blízkej dobe budú fanúšikovia môcť taktiež vidiet. Nedá mi nespomenúť že sme ukončili túto krásnu akciu krásnym ohňostrojom. Čo k tomu dodať, toto hovorí za všetko akým smerom chceme náš tím viesť? Myslím si, že prvý majstrovský titul v nadnárodnej súťaži si zaslúži takéto oslavy. Na všetko čo sme dosiahli som neskutočné hrdý  a som rád, že nám vychádza realizovať veci inak ako je to bežné. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu sezónu.“ (PaedDr. Lukáš Opáth, PhD. - športový riaditeľ a hlavný tréner UMB Hockey Teamu).

„Gala večer bol pre nás už tradičným ukončením sezóny. Minulý rok sa náš prvý ročník niesol v naozaj veľkom štýle a tento rok sme chceli tú úroveň ešte posunúť.  Ako majstrovský tým sme chceli urobiť naozaj niečo veľkolepé, no zároveň sme chceli aby sa celý večer niesol v uvoľnenej atmosfére a aby si to ľudia prvom rade užili a zabavili sa. Myslím, že nakoniec sa nám to aj podarilo a po skončení sme mali veľmi príjemné ohlasy na program, atmosféru aj par pridaných prekvapení. Na záver by som len dodal, že pripraviť takýto gala večer po tak náročnej sezóne nie je nič jednoduché. Avšak už po druhý krát som sa presvedčil o tom, že tá práca za to stojí. Ľudia, ktorí nás podporujú celu sezónu, partneri, rodičia, priatelia, a mnohí ďalší sa spolu s nami stretli v príjemnej atmosfére pri zhodnotení sezóny, oslávení získaných ocenení a poďakovaní. Verím, že táto tradícia nás bude sprevádzať ešte dlhé roky a že nás bude stále viac a viac tých ktorí sa budú hlásiť k rodine univerzitného hokeja. Som hrdý na prácu všetkých ľudí ktorí sa na tomto večeri podieľali a ďakujem im. Vidíme sa budúci rok.“ (Marek Janík - asistent tréner UMB Hockey Teamu)

„Chlapci z univerzitné hokejového tímu pripravili krásny galavečer za ktorý by sa nemusela hanbiť ani popredná špičková agentúra, alebo športový klub hoci akom odvetví na Slovensku. Veľmi milým prekvapením bolo ocenenie odchádzajúcich hráčov a takisto aj ich rodičov Všetkých nás príjemne prekvapilo keď každý hráč dostal svoj osobný prsteň za víťazstvo v EUHL. Pre mňa ako vedúceho katedry je česť že v tomto tíme hra viac ako ako polovica študentov z katedry telesnej výchovy a športu. Pre budúcnosť je dôležité aj to že katedre otvorila špecializáciu ľadový hokej a tým sa zvýši nielen počet hráčov, ale aj ich kvalita z tejto katedry. Som hrdý na to že tento klub dokáže v týchto zložitých časoch podporovať nadáciu svetielko nádeje.“  (doc. PaedDr. Jiří Michal, PhD. -  vedúci katedry telesnej výchovy a športu na Univerzite Mateja Bela)

„Posledný májový večer, galavečer na ukončenie sezóny 2017/18 nášho univerzitného hokejového tímu sme nielen ja, ale rovnako všetci zúčastnení prežívali v radosti a s hrdosťou. Dosiahnutý a vybojovaný triumf našich hokejistov, z ktorého sme sa mohli spoločne potešiť, ale tiež galavečerový program sa udiali ako výslednica premyslenej stratégie a taktiky, na ktorú pôsobilo viacero závažných vektorov: športový, študijný, osobnostný, vzťahový, charitatívny a vďakyplný.“ (PaedDr. Ivan Očenáš ,PhD. - prodekan pre pedagogickú činnosť).

Návrat na obsah