2017-11-09_UMB_hockey_team_s_pychou_predstavuje_novych_clenov_hokejovej_rodiny - UMB HOCKEY

Prejsť na obsah
2017-2018
08.11.2017 l Barbora Plešavská
UMB hockey team s pýchou predstavuje nových členov hokejovej rodiny


O tom, že UMB hockey team robí veci inak, nemusíme už ani písať. Ale nedá nám vrátiť sa k udalosti Draft 2017, ktorý sa uskutočnil na veľkolepom galavečeri UMB hockey teamu. Keďže UMB tím nerealizuje žiadne nábory, ale hráčov si vyberá, ich káder je veľmi stabilný. Vedenie tímu sa na spomínanom galavečeri rozhodlo predstaviť trojicu nových hráčov EUHL, ktorí nastúpili v drese UMB hockey teamu do sezóny 2017/2018.  Za sebou majú odohratých prvé zápasy sezóny. Trojici nováčikov v UMB rodine  - Richard Novodomec, Michal Leško, Jakub Kácha - sme položili pár otázok.

Ako ste sa cítili, keď vás vedenie tímu takto oficiálne predstavilo fanúšikom, partnerom, spoluhráčom, ešte pred sezónou na drafte 2017?

„Úprimne to bolo trošku zvláštne. Prísť do skoro neznámeho kolektívu a hneď byť takto predstavení sa nevidí v každom tíme, ale musím povedať, že to bol dobrý pocit, aj keď s chalanmi sme mali trošku trému.“ (Richard Novodomec)
 
„Bolo to jednoznačne niečo nové, niečo čo som nikdy nezažil, takže moje pocity boli zmiešané, ale s istotou môžem povedať, že boli samozrejme len kladné. Bola to veľmi pekná akcia, skvelé zorganizovaná a usporiadaná. Bolo vidieť, že chalani si na všetkom čo sa UMB Hockey Teamu týka, dajú záležať.“ (Michal Leško)

„Určite to bolo pre nás trochu veľké prekvapenie, nič podobné som inde nezažil. Celý galavečer bol na výbornej úrovni, čo len svedčí o tom, že UMB Hockey Team robí dobré meno hokeju ako takému, a zároveň aj celej EUHL.“ (Jakub Kácha)

Prečo ste sa rozhodli študovať práve na UMB a zároveň aj hrať za tento univerzitný tím?

„Ja som chcel začať študovať, ale nechcel som prestať hrávať hokej. Myšlienka, že budem môcť študovať a zároveň hrať hokej sa mi páčila natoľko, že som kontaktoval trénera a pár chalanov čo hrávajú v EUHL a všetci mi to odporučili.“ (Richard Novodomec)

„Takže v prvom rade som si chcel ešte zahrať hokej, nakoľko som 2 roky kvôli zraneniu nemohol robiť v podstate nič. Nemohol som pokračovať v hokejovej kariére a ako som tak sledoval chalanov a tento projekt, ktorý ma veľmi oslovil, povedal som si, že ak by som sa niekedy v budúcnosti chcel usadiť na Slovensku, určite by bolo dobré mať nejaký papier, nie len maturitu. Týmto by som teda "trafil dve muchy jednou ranou" a ak bude všetko vychádzať, budem hrať hokej a po pár rokoch sa dočkám aj "papiera" (smiech).“ (Michal Leško)

„Na univerzite som sa ocitol viac menej náhodou. Krátko pred tým, ako skončilo obdobie na odoslanie prihlášok, som sa rozprával so sestrou a tá sa ma opýtala, prečo nejdem skúsiť niečo na tento štýl. Prihlášku som posielal v poslednom termíne v akom sa dalo. Prijímacie skúšky som tiež veľmi neriešil, ale nakoniec som tu. Za univerzitný tím som sa rozhodol hrať na konci minulej sezóny v juniorke. EUHL ide každým rokom dopredu a UMB má v tejto lige svoje miesto a zároveň aj vysoké ciele, čo je len dobré.“ (Jakub Kácha)

Čo hovoríte na tréningový proces a zázemie v UMB Hockey Teame?

„Zatiaľ nemôžem povedať nič zlé. Všetko čo robíme dáva zmysel a dúfam sa to v priebehu sezóny ukáže. Čo sa týka zázemia, musím povedať, že pár extraligových tímov by sa od UMB tímu mohlo niečo naučiť.“ (Richard Novodomec)

„Tak jednoznačne je vidieť, že chalani, ale aj baby, teda všetci ktorí to organizujú, idú fakt na 100% a funguje to ako má. Tréningy sú na úrovni, šatňa tak isto. Všetko okolo hokeja robia proste so srdcom a tak to má byť. Som presvedčený, že práve vtedy to proste funguje.UMB tím je toho príkladom.“(Michal Leško)

„Trénujeme 4 až 5x za týždeň plus občas je tam nejaký tréning na suchu s Andrejom, ktorý nám robí kondičného trénera, čo len pridáva na celej hodnote UMB tímu. Zázemie je tiež na úrovni. Každý z realizačného tímu do toho dáva 100% a je to vidno. (Jakub Kácha)

Ako vás prijali chalani v šatni?

„To by ste sa museli spýtať chalanov. Ja som sa v šatni od začiatku cítil dobre, nikdy mi nedali najavo že som nový hráč a za to im ďakujem.“ (Richard Novodomec)

„Myslím si že v pohode, poznal som sa v podstate s približne polkou mužstva a tá ďalšia polka sú veľkí pohoďáci, takže tam nieje žiadny problém.“ (Michal Leško)

„Myslím si že v pohode, aj napriek tomu, že tu nie som dlhú dobu a s nikým som sa nepoznal. Ale podľa mňa to bude už len lepšie, chce to ešte nejaký čas, aby sme sa lepšie spoznali. V kabíne je ale vždy dobrá nálada.“ (JakubKácha)

Ako by ste zhodnotili priebeh uplynulých zápasov v tejto sezóne? Ako sa vám hrá s dresom UMB hockey teamu?

„Mne sa zatiaľ hrá super, zápasy majú dobrú úroveň, aj keď to cestovanie je trošku dlhšie, ale pomaly si zvykám. Myslím, že stále máme ako tím nejaké rezervy, ale sme na dobrej ceste do play-off a všetko sa potom rozhodne tam.“ (Richard Novodomec)

„Nakoľko som dva roky nehral hokej, hodnotí sa mi to trošku ťažšie, ale inak tím ide, máme vyrovnané štyri päťky. Aj v prípade ak by saniekto zranil, Vie byť nahradený iným, tiež kvalitným hráčom, ktorý čaká na možnosť hrať, v poradovníku ich je ešte dosť. Ešte je pred nami dlhá sezóna, takže diváci a fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Čo sa týka šatne, je tam veľká pohoda a to určite prispieva k celkovej morálke tímu.“ (Juraj Leško)

„Zatiaľ som stihol nastúpiť iba do troch zápasov. Za tie zápasy sme vybojovali 9 bodov a tím je momentálne stále s plným bodovým ziskom, čo je dobré. Zápasy majú dobrú úroveň, aj  chcenie hráčov je veľké. Nikto nechce dať nikomu body zadarmo, takže treba bojovať až do konca.“ (Jakub Kácha)

Aký máte cieľ v najbližšej sezóne?

„Myslím, že mentalita UMB Hockey tímu bola vždy víťazná a po druhom mieste z minulej sezóny budú všetci chcieť už konečne vyhrať aj to finále.“ (Richard Novodomec)

„Určite vyhrať!!!“ (Michal Leško)

„UMB hockey team sa umiestnil v minulých sezónach na výborných miestach. Myslím si, že všetci sú hladní za titulom a celkovým víťazstvom.“ (Jakub Kácha)

Richard Novodomec sa hneď po príchode do UMB hockey teamu ocitol v prvom útoku s  Matejom Majlingom a kapitánom UMB teamu Martinom Indrychom, ktorého sa zároveň stal asistentom. Je to tak trocha nevydaná vec, nie len preto, že je nováčikom , ale aj z pohľadu svojho pomerne nižšieho veku v porovnaní s ostatnými hráčmi. Richarda sme sa na jeho názor opýtali a takto nám odpovedal.

„Bol som celkom prekvapený, hlavne  z dôvodu, že má vybral za asistenta. Ešte som sa stým nestretol, aby sa nový hráč stal asistentom. Myslím, že je tu veľa starších hráčov, ktorí si to za svoje výkony z minulých rokov zaslúžili viacej ako nový hráč, ale každopádne mu ďakujem za dôveru a budem sa snažiť, aby som v tejto pozícii nesklamal či už chalanov, alebo realizačný tím.“(Richard Novodomec)

Návrat na obsah