2017-05-31_zo_slavnostneho_vecera_euhl_si_umb_tim_odniesol_tri_ocenenia - UMB HOCKEY

Prejsť na obsah
2016-2017
 

Zo slávnostného večera EUHL si UMB tím odniesol tri ocenenia

Ďalší ročník európskej univerzitnej hokejovej ligy EUHL  sa zavŕšil 11.4.2017 víťazstvom tímu UK Praha, ktorí zdolali bystrických šampiónov z UMB tímu 1:5. Ocenenie za majstra ligy EUHL však nebolo jediným ocenením, ktoré táto liga priniesla. V utorok 23.5.2017 sa na slávnostnom večeri EUHL rozdávalo niekoľko ocenení, ktoré si prevzali aj hráči UMB tímu.

UMB tím ako celok získal ocenenie v podobe trofeji pre Univerzitného majstra Slovenska. Okrem toho si ocenenie prevzal aj gólman Vladimír Korytár za najlepšieho brankára EUHL ligy a titul najužitočnejšieho hráča v play-off získal Matúš Kamzík.

Ako by ste zhodnotili uplynulú sezónu?
 
„Myslím že sezóna dopadla dobre. Mali sme naozaj silné mužstvo. Skoro celú základnú časť sme boli dominantní. Chalani tvrdo pracovali, bavili sa hokejom a aj mne sa potom dobre chytalo. Potom prišlo play-off a nastal istý zlom. Pred každým zápasom sme mysleli len na to, aby sme sa krok po kroku dostali do finále a dosiahli náš cieľ, čo nám v niektorých momentoch dosť zväzovalo ruky. Nehrali sme už našu hru, ktorá nás zdobila celú základnú časť, iba sme “tlačili na pílu”. Vyhral už teraz 4-násobný majster - UK Praha za čo im gratulujem.“ (Vladimír Korytár)
 
„Tohtoročná sezóna dopadla veľmi dobre. Aj keď sme skončili druhí s odstupom času si hráči uvedomujú, že liga má vysokú úroveň a dosiahnuť celkové druhé miesto je naozaj         dobré.“ (Matúš Kamzík)
 
Keď sa spätne pozriete na túto uplynulú sezónu, aké vidíte klady a zápory? Čo by ste zmenili a naopak čo by ste zachovali ako „tradíciu“ čo sa týka napríklad priebehu tréningov, zápasov, alebo vzťahov v kolektíve a s trénerom?

„Bol som v tomto tíme aj v tejto lige 1. rok a myslím si, že všetko fungovalo ako hodinky. Podmienky boli skvelé, organizácia zápasov s rôznymi akciami výborná, dokonca sme mali vlastného maskota. Jediné na čo som nebol zvyknutý, bolo, že sme po zápasoch nemali normálnu stravu. Čo sa týka tradícií som dosť poverčivý. Zo začiatku sme si po každom zápase odovzdávali sošku za najlepšieho hráča a niekedy po Novom roku sme s tým prestali. A v tom období sme začali prehrávať zápasy. Možno aj to bol kameň úrazu (smiech). Verím že aj v nasledujúcej sezóne sa nám podarí vytvoriť takýto skvelý tím a spolu s trénermi a spoluhráčmi dosiahneme ešte lepšie výsledky.“ (Vladimír Korytár)
 
„Každým rokom ide úroveň ligy hore a každým rokom vie o nás viac a viac ľudí, na čom má zásluhu náš manažérsky tím. Či už hovoriac o podmienkach v šatni. Ako ste si mohli všimnúť, pred predchádzajúcou sezónou bola zrekonštruovaná. Taktiež k nám pribudol do tímu aj kustód, čo zvýšilo celkový komfort nás ako hráčov. Jediné, čo by som asi vytkol konkrétne pre mňa je nosenie obleku na zápasy, tréner vie prečo (smiech). Ale inak hráči a teda ani ja nemáme byť prečo nespokojní, pretože môžem povedať, že je o nás naozaj špičkovo postarané.“ (Matúš Kamzík)

Čo hovoríte na ocenenia ktoré ste získali?
 
„Naozaj ma to prekvapilo, lebo adeptov na najlepšieho brankára bolo viac, ale samozrejme potešilo ma to, lebo v doterajšej “kariére”, ak to môžem tak nazvať (smiech) som podobné ocenenie nezískal. Myslím si, že to nie je len individuálne ocenenie, ale zásluha patrí celému tímu a hlavne obrancom ako je Filip Kandra, ktorý zastavil asi najviac striel túto sezónu. Takže ešte raz by som chcel všetkým touto cestou poďakovať a ďakujem aj fanúšikom, ktorí si našli čas na naše zápasy.“ (Vladimír Korytár)

„Som rád, že som dostal toto ocenenie. Veľmi ma to potešilo, ale veľkú zásluhu ma na tom samozrejme celý tím.“ (Matúš Kamzík)

Autor článku: Barbora Plešavská
Foto: Facebook EUHL

Návrat na obsah