2017-02-19_hraci_z_umb_timu_su_na_ceste_do_ciech - UMB HOCKEY

Prejsť na obsah
2016-2017
19.02.2017 l Barbora Plešavská
Hráči z UMB tímu sú na ceste do Čiech. V Prahe a Plzni odohrajú tri zápasy v priebehu troch dní

UMB tím z Banskej Bystrice dnes odcestoval do susedných Čiech. V priebehu nasledujúcich troch dní odohrajú bystrickí šampióni tri zápasy. Z hľadiska náročnosti môžeme tento trip nazvať profitripom. Totižto v Slovenskom hokeji sa nestretávame s tým, aby hokejové mužstva vyrazili na trojdňové tripy, počas ktorých odohrajú zápas každý deň. V Európskej Univerzitnej Hokejovej Lige sa však medze nekladú. A navyše hráči z UMB tímu sú na takúto záťaž pripravovaní.

Prvé dva zápasy odohrajú UMBečkári v Prahe. S tímom UK Praha sa stretnú 20. februára (pondelok) o 19:00. Ďalší deň 21. februára (utorok) o 18:15 si zmerajú sily s rovesníkmi z mužstva Technika Praha. O profesionalite v UMB tíme hovorí za všetko aj celková organizácia tohto tripu. Vedenie UMB tímu zorganizovalo odchod do Čiech jeden deň v predstihu, aby zaručil hráčom poriadny oddych. Hráči a celé vedenie UMB tímu je ubytované na hoteli priamo na zimnom štadióne. Teda ubytovanie, meetingy, rozkorčuľovanie pred zápasmi a samotný zápas sa odohráva pod jedným komplexom.

Bystričania sa po zápase s Technikmi presunú autobusom do Plzne, kde sa v posledný deň tripu 22.februára (streda) o 17:45 stretnú s aktuálnymi lídrami tabuľky – ACA Plzeň.  Na stretnutí, ktoré sa odohralo medzi týmito dvoma mužstvami v Banskej Bystrici (24.10.2016) si víťazstvo vychutnali Bystričania, ktorí rozstrieľali Akademikov 6:2.

UMB tím je momentálne na druhej priečke tabuľky hneď pod tímom ACA Plzeň, na rozdiel od ktorého má UMB tím odohraté o tri zápasy menej a na konte majú len o jeden bod menej. Pražské mužstvá UK Praha a Technika Praha obývajú v poradí tretiu a šiestu priečku v celkovej tabuľke. UMB tím teda čaká séria naozaj náročných zápasov, po ktorých sa stále môžu vrátiť na pozíciu lídra tabuľky.

Návrat na obsah