2016-12-05_umb_8-1_diplomats - UMB HOCKEY

Prejsť na obsah
2016-2017


05.12.2016
Gólový koncert UMB tímu. Diplomati utrpeli debakel.

UMB tím si z ľadovej plochy opäť odniesol víťazstvo. Po stretnutí s Diplomatmi si vybojovali víťazstvo v podobe skóre 8:1. Po prvej tretine viedli Bystričania 1:0. V druhej a tretej tretine zvýšili svoju aktivitu a nepustili súperov do žiadnych šancí. Za celý zápas uštedrili Diplomatom osem kúskov a odišli do šatní iba s jedným gólom v bráne.

UMB Banská Bystrica 8:1 Diplomats Pressburg
(1:0, 3:0, 4:1)

Góly a asistencie: 11. Koch (Nociar), 25. Kamzík (Málus, Žáčik), 30. Majling (Janák, Indrych), 31. Málus (Majling, Koch), 44. Mendel (Šeliga, Studený), 50. Indrych (Michalčík, Akantis), 51. Brnčal (Mendel, Kasanický), 51. Drmaj (Janák, Tenkel)  – 53. Holeš (Podgorský)

Vylúčení: 8:6 na dve minúty z toho Muďka (DIP) 10 min. za nešportové správanie

Rozhodovali: Vojtek R., Šebeň E. – Paulík M.

UMB Banská Bystrica: Korytár, Malatinec – Ferletjak, Žáčik, Indrych, Michalčík, Kandra, Malus, Drmaj, Kamzík, Nociar, Koch, Janák, Mendel, Brňal, Kasanický, Studený, Tenkel, Akantis, Šeliga, Janečko, Bednarčík,

Diplomats Pressburg: Matušek, Pravda – Kučera, Jakub, Studený, Hegely, Kraus, Mučka, Brincko, Turan, Šoltís, Holeš, Zvara, Karaba, Faktor, Winkler, Podgorski, Beliansky, Just

Do polovice prvej tretiny sa na oboch stranách hral vyrovnaný zápas. V priebehu 9. minúty sa UMB tím dostal do  presilovky 5 na 3. Bystričania túto situáciu využili a zvýšili tlak na brankára Diplomatov. Z výhodného postavenia pred kruhmi sa Kochovi po Nociarovej asistencii podarilo streliť prvý gól zápasu. V 14. minúte sa na trestnej lavičke ocitol hráč domáceho tímu. Bratislavčania však svoju presilovku nevyužili. Skóre bolo po prvej tretine 1:0.

V druhej tretine sa väčšina zápasu odohrávala pred súperovou bránkou. V 25. minúte sa UMB tím dostal do dvojgólového náskoku vďaka Kamzíkovej priamej strele do pravého horného rohu. Počas 28. minúty sa UMB tím po druhý krát ocitol v presilovke 5 na 3, ktorá zostala nevyužitá. Ďalší rast skóre v prospech domáceho tímu priniesla 30 minúta. Majling premenil svoj samostatný nájazd na úspešnú gólovú akciu. Už o minútu na to vytvorili Bystričania pred bránkou Diplomatov  ešte väčší tlak, ktorý zúročil Málus a premenil skóre na 4:0. V 38. minúte sa Diplomati dostali do presilovky, no ani jedna z ich striel si nenašla cestu do bránky.

UMB tím pokračoval vo svojej gólovej šnúre aj počas tretej tretiny. V 44. minúte predviedli Šeliga a Mendel krásnu hernú kombináciu a rozhýbali súperovu sieť po piaty krát v tomto stretnutí. Skóre na strane UMB tímu neprestávalo rásť. V 49. minúte poslal na striedačku svojho mužstva ďalší gól Indrych, na ktorého o minútu naviazal Brnčal. Svojou rýchlou strelou z pravej strany bránky prekvapil brankára Diplomatov a pridal zápasu na obrátkach. Povzbudený domáci tím neprestával napádať súperovú bránku. Radosť Bystričanov pokračovala aj naďalej keď počas 51. minúty skóroval domáci tím po druhý krát. Drmaj po Janákovej asistencii pridal ďalší gól na gólové konto svojho mužstva – 8:0. Až 53. minúta konečne priniesla úspech aj na stranu súperov. Holeš využil svoje postavenie pred bránkoviskom počas presilovej hry a UMB tím inkasoval prvý gól stretnutia. Konečné skóre zápasu bolo 8:1.

Roman Varga (hlavný tréner Diplomats Pressburg)
V prvom rade by som chcel zablahoželať súperom. Tri body získali zaslúžene. Náš tím je bohužiaľ hokejovo niekde inde. UMB tím má šikovných hráčov ktorí držia puk na palici. Vedia o sebe a to všetko prináša úplne iný štýl hry. Myslím si, že góly ktoré sme dostali z individuálnych chýb, nás dostali do kŕču. Tréningovo však  neustále pracujeme. U nás je problém ten, že za štadiónom musíme dochádzať, čo nám trocha sťažuje priebeh. Nemáme dostatok hráčov, ktorý by som si predstavoval aby sme mohli hrať univerzitnú ligu na úrovni  Aj tak si myslím, že sme v dobrej fyzickej kondícii. Je potrebné určite zapracovať na psychickej príprave a snažiť sa venovať hre a hokeju a nie ostatným veciam.

Lukáš Opáth (hlavný tréner UMB tím)
Výsledok neukazuje ako prebehol zápas. Po prvej tretine bolo 1:0 a súper nehral zle. Neskôr sa to zlomilo v tretej tretine keď sme zobrali time-out. Zastavili sme súpera tým, že sme dali na 5:0.Tak sme ukončili zápas, bolo to rozhodujúce, ale samotný zápas určite nebol jednoduchý. Máme dohromady okolo 28 hráčov, dvaja sa liečia zo zranení. Aj keď sme lídrovia tabuľky, nemôžeme lietať vo vzduchu. Určite si dáme počas sviatkov nejakú pauzu, ale musíme ešte toho dosť dotrénovať. Druhá časť ligy bude omnoho ťažšia. Čaká nás troj dňový trip a pomaličky musíme premýšľať a sústrediť sa na play-off.

Autor článku: Barbora Plešavská

Návrat na obsah