2016-11-08_paneuropa_3-8_umb - UMB HOCKEY

Prejsť na obsah
2016-2017


08.11.2016
UMB odohralo jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne, tvrdia tréneri Opáth a Janík

Na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave sa v nedeľu 6.11.2016 odohral zápas domácej Paneurópy proti  UMB-ečkárom z Banskej Bystrice. Tribúny sa zaplnili vyše 600vkou hokejových priaznivcov, aby prišli podporiť domáce mužstvo. Tí si však namiesto radosti odniesli zo štadióna veľké sklamanie. Tri body putovali do autobusu UMB tímu, ktorý ich zaviezol na prvé miesto tabuľky.

Paneuropa Kings 3:8 UMB Banská Bystrica
(0:2, 3:4, 0:2)
 
Góly a asistencie: 27. Petráš (Šotek, Szabó), 30. Guryča (Hubek), 38. Petráš (Hronec) – 8. Janák (Koch, Drmaj), 18. Šeliga (Brnčal, Studený), 25. Kamzík (Nociar, Málus), 27. Šeliga (Studený), 29. Brnčal (Mendel), 34. Brnčal (Tenkel, Nociar), 55. Koch (Šeliga, Mendel), 59. Brnčal (Indrych, Ferletjak)

Vylúčení: 5:4 na dve minúty

Rozhodovali: Fridrich V., Regec T. – Vyšný D.

Paneuropa Kings: Bohuš, Orlík – Mlynčár, Krahulec, Petráš, Jurjak, Szabó, Fabo, Kopecký, Tarabík, Hronec, Šotek, Jonášek, Guryča, Hobek, Pribula, Rutkovský, Barták, Čechovič, Švec, Divinec

UMB Banská Bystrica: Korytár, Malatinec – Tenkel, Drmaj, Janák, Šeliga, Brnčal, Mendel, Rajčan, Kasanický, Studený, Indrych, Majling, Ferletjak, Kandra, Michalčík, Kamzík, Žáčik, Málus, Koch, Nociar

Prvá dvadsať minútovka zápasu sa pre domáce mužstvo nezačala veľmi úspešne. Už v 8. minúte inkasovali prvý gól z Janákovej hokejky. UMB tím sa držal puku počas celej tretiny a domácemu mužstvu nedával veľké šance na gólové akcie. V 18. minúte sa po krásnej spolupráci Studeného a Brnčala dostal puk ku Šeligovi, ktorý asistenciu zakončil presnou strelou do bránky. Prvá tretina sa tak skončila víťazne pre Bystričanov 0:2.

V druhej tretine UMB tím pokračoval s gólovou nádielkou. Počas 25. minúty sa podarilo Kamzíkovi zvýšiť skóre na 0:3. O dve minúty na to na Kamzíka naviazal Šeliga a šikovnou strelou posunul náskok svojho tímu o 4 góly. Vysoký náskok súperov nabudil hráčov z Paneurópy natoľko, že po inkasovaní gólu v momente odpovedali. O prvý gól zápasu domáceho tímu sa zaslúžil Petráš. Po vydarenej akcii Kingov sa na ľade strhol veľký súboj. Domáce mužstvo sa herne prebralo a UMB tím sa snažil držať Bratislavčanov na dištanc. V 29. minúte sa Brnčalovi podarilo skórovať vďaka presnej prihrávke Tenkela. Paneurópa však nenechala na seba dlho čakať. Do minúty vrátil Guryč puk späť UMB tímu, v podobe úspešnej strely a premenil skóre na 2:5. Brnčalovi sa však veľmi nepozdávalo, že jeho gólovu akciu mu domáci hráč v okamihu vrátil. V 34. minúte sa prebojoval ku bránke Kingov a potvrdil svoju predošlú úspešnú strelu. Paneurópe sa pred koncom druhej tretiny ešte podarilo skórovať, no do šatní odchádzali s mankom troch gólov.

Tretia tretina sa začala opatrnou hrou, ktorá pokračovala bez zmeny skóre až do 55. minúty, kedy sa trojica bystrických hráčov Mendel, Šeliga a Koch zaslúžila o siedmy gól UMB tímu. Posledná minúta zápasu patrila Brnčalovi. Po Indrychovej asistencii strelil hattrick, ktorým stanovil záverečné skóre 3:8.

Lukáš Opáth (hlavný tréner UMB tímu)
„Hrali sme našu hru. Síce sa tam opäť vyskytli nejaké výpadky, na ktorých ešte musíme popracovať, ale zápas bol sám o sebe naozaj kvalitný. Začína sa ukazovať, že liga naberá na kvalite, pretože zápasy sú zväčša aj o taktike. Veľmi sa teším z celého mužstva. Naša  tímovosť sa odráža v našej hre. Verím, že aj práve preto sa teraz s chalanmi nachádzame na najvyššej priečke tabuľky. Som hrdý na celý tím.

Marek Janík (asistent trénera UMB tímu)
,,Zápas bol veľmi kvalitný s množstvom šancí na obydvoch stranách.  Na súpera sme boli dobre pripravení. Hrali sme jednoducho a snažili sa prerúšať akcie súpera už v ich zárodku. V útočnom pásme sme stavili na kreativitu našich hráčov čo sa ukázalo ako dobrý ťah. V premieňaní šancí sme boli efektívnejší a v obrane robili menej chýb čo sa nakoniec odzrkadlilo na konečnom výsledku. Chalanov musím pochváliť za kvalitnú hru a verím že v týchto výkonoch budeme pokračovať aj naďalej.”

Denis Brnčal (hráč UBM tímu)
„Už pred zápasom sme vedeli, že nás čaká ťažký súper. Zatiaľ sa im veľmi v sezóne nedarí a vedeli sme, že s nami už to budú chcieť konečne vyhrať. Už od úvodu sme podľa mňa boli lepším tímom, čo sa týka korčuľovania i pohybu. Dokázali sme si vytvoriť niekoľko gólových šancí a dostali sme sa do štvorgólového vedenia. Potom na pár minút super prevzali iniciatívu a dokázal stav skorigovať. Našťastie sme dokázali streliť ďalšie góly a v pohode si uhrali dobrý výsledok a do Bystrice si vezieme tri body. Bol to kolektívny výkon a chcel by som sa za to chalanov pochváliť.“

Autor článku: Barbora Plešavská
Foto: Starline Photography

Návrat na obsah